Ny transparent SEO- och affiliatesatsning i klädesbranschen. Följ med!

Ny transparent SEO- och affiliatesatsning i klädesbranschen. Följ med!

22.09.2013

Jag hoppar på tåget om transparens genom att visa upp ett projekt som jag och Lina gör, helt transparent. Vi tar upp hela sidans strategi, och en del om dess innehåll och länkbygge, och så klart dess rankings över tiden. Följ med vet ja!

Vad är det frågan om för sida?

Sidan är Sport-BH.nu, en sida som listar och jämför sport-behån helt enkelt.

Vad har vi gjort så här långt?

 1. Vi har bokat domän, satt upp wordpress, satt in produkter som en ny content-type, och gjort om templatet så att det listar alla ”produkter” på olika ställen.
 2. Vi har gjort unika texter till ca 90 produkter och 30-40 kategorier, samt några blogginlägg.
 3. Vi har signat upp till affiliateprogrammen för alla butiker som säljer sport-behån, och fixat templatet så att det autotaggar alla länkar till affiliatelänkar.
 4. Vi har påbörjat lätt länkbygge

Vad skall ni få läsa om i inläggsserien om detta projekt?

 1. Förklaring av projektet (Det inlägg som ni nu läser)
 2. Sidans strategi. Förklaring om hur vi skapar värde för besökaren med bland annat bra innehåll och olika filter, för att besökarna och Google skall gilla oss. Läs om det här: Transparent affiliatesida som säljer Sport-BH och ger värde till besökaren.
 3. Besökartrender. Redogörelse för hur besökarna rör sig på sidan. Här hittar du inlägget Besökartrender på Sport-BH-sidan.
 4. ROI. Är det värt att jobba så här avancerat i en så smal och ”fattig” nish? + Det första halvåret med Affiliatesatsningen summerat: ROI för Sport-bh-sidan och 2013 summerat
 5. Automatisering av vanligt jobb för att sänka på arbetsinsatsen och öka på inkomsterna, samtidigt som användarvänligheten höjs: Case Sport-BH – Automatisering av vanliga uppgifter, höj användarvänligheten, och höj inkomsterna
 6. Orsaker till varför jag skriver öppet om projektet: Öka förtroende men kanske också konkurrensen genom att skriva om dina projekt.
 7. Sidans rankings efter några månaders jobb (Kommer i Mars)

Har ni frågor eller förslag på vad jag annat borde ta upp? Kommentera gärna! Detta inlägg kommer att fästas i min sidospalt och uppdateras vartefter jag har skrivit de andra inläggen, så spara det i minnet.

Bonusinfo per epost

Jag kan även delge information om sidans besökarantal, vilka sidor, butiker och länkar som är mest populära och mest inkomstbringande, samt lite info om sidans inkomster. Men det kan jag inte publicera helt öppet här på bloggen, utan skickar det hellre per email. Så vill du ha mer info, fyll i nedan!

  Här fyller du i:

  Din epost

  Finstilt: Ett mail per månad, i huvudsak angående detta projekt. Behåller rättigheten att sätta med annan information i mailet också. Addresserna delas aldrig med tredje part.

  2 reaktioner på ”Ny transparent SEO- och affiliatesatsning i klädesbranschen. Följ med!

  1. Per Pettersson skriver:

   Kul initiativ! Det följer jag mer än gärna.

   1. admin skriver:

    Perfekt! Skall bli intressant att skriva om det också, man följer upp det lite bättre när man måste redovisa projektet enligt den nu utskrivna planen..:)

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *