Gör en egen GPT: En nybörjarguide till att skapa egna chattbottar med ChatGPT

Gör en egen GPT: En nybörjarguide till att skapa egna chattbottar med ChatGPT

20.02.2024

Att skapa en egen version av ChatGPT anpassad till dina personliga eller affärsmässiga behov är ett spännande sätt att utnyttja AI för specifika uppgifter eller intressen. Här är en förenklad guide om hur du bygger din egen anpassade ChatGPT med OpenAIs GPT-byggare:

Steg-för-steg-guide för att bygga din anpassade ChatGPT

  1. Förstå GPT:er Vad de är: Anpassade GPT:er är skräddarsydda versioner av ChatGPT som du kan skapa för att uppfylla specifika behov eller intressen, som en chattbot som delar roliga fakta om utter.
  2. Kom igång Åtkomstkrav: Se till att du har ett ChatGPT Plus- eller Enterprise-konto, eftersom funktionen för anpassad GPT-byggare är exklusiv för dessa användare.
  3. Skapa din anpassade GPT: Navigera till byggaren: Logga in på ditt OpenAI-konto, gå till Utforska-avsnittet och välj ”Skapa en GPT.” Ange instruktioner: Ange dina önskade instruktioner för din anpassade GPT i Skapa-panelen. Använd enkel engelska för att beskriva vad du vill att din GPT ska göra. Förhandsgranska och finslipa: Använd Förhandsgranska-panelen för att interagera med din GPT när du bygger den, och finslipa dess beteende baserat på de svar du får.
  4. Anpassa din GPT: Avancerade inställningar: Klicka på ”Konfigurera” för att komma åt avancerade anpassningsalternativ, inklusive att ändra chattbotens namn, profilbild och lägga till specifika instruktioner. Ladda upp kunskap: Förbättra din GPT:s svar genom att ladda upp relevanta filer för den att referera till, vilket ger en rikare kunskapsbas för mer exakta och kontextuella svar.
  5. Slutför din GPTSpara din GPT: När du är nöjd med din anpassade GPT, spara den genom att välja dina föredragna delningsinställningar, för att säkerställa att din GPT är tillgänglig som du önskar. Använda din GPT: Tillgå din anpassade GPT från ChatGPT:s startsidas sidofält och interagera med den vid behov.
  6. Dela och redigera din GPT: Om din GPT är offentlig eller delad, använd den tillhandahållna länken för att dela den med andra. Redigera: För att göra ändringar i din anpassade GPT, hitta den under Utforska-avsnittet, välj ”Redigera,” gör dina justeringar och uppdatera.
  7. Säkerställa noggrannhet och integritet Verifiering: Eftersom GPT-modeller ibland kan producera felaktiga svar (”hallucinera”), är det viktigt att verifiera informationen som tillhandahålls av din anpassade GPT.
  8. Integritetskontroll: Var uppmärksam på den information som laddas upp till din GPT, särskilt känslig data, för att förhindra potentiella intrång.

Genom att följa dessa steg kan du skapa en anpassad ChatGPT som tjänar dina unika behov, från affärstillämpningar till personliga intressen. Oavsett om det handlar om att generera specifikt innehåll, automatisera uppgifter eller tillhandahålla specialiserad information, kan din anpassade GPT bli ett värdefullt verktyg i din digitala verktygslåda.

Exempel på GPT:er jag har gjort:

Yhdistelylainaopas: En guide som hjälper människor med frågor som har att göra med att slå ihop lån (på finska)

E-handelstillväxtguide: Hjälper dig med ekonomiska och tillväxtrelaterade funktioner inom e-handel.

Disc Golf Mate: Hjälper nybörjare och proffs i discgolf att välja rätt skivor för olika miljöer.

WideToes Paljasjalkakenkä-opas: En hjälpare för att förklara fotens hälsa och välja rätt sko för dina behov.

Du kan prova dessa om du har ett pluskonto, eller skapa ditt eget. Det är oftast riktigt kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *