Webbhotell pris: Vad kostar webbhotell i Sverige?

Webbhotell pris: Vad kostar webbhotell i Sverige?

Du har kommit hit för att du funderar på vad ett webbhotell kostar. Webbhotell finns i många prisklasser, med start från ca 20 SEK per månad, och här skall vi reda ut lite vad olika webbhotell kostar:

Vanliga webbhotell pris:

Webbhotell Info Pris per månad Beställ
 Ett ursprungligen danskt webbhotell som är mycket stort i Sverige  20 SEK Beställ
oderland webbhotell Webbhotellet där jag har alla mina sajter och som jag är mycket nöjd med  167 SEK Beställ
miss-hosting wordpress webbhotell Stort och billigt webbhotell med huvudkontor i Stockholm 49 SEK (9 SEK första året) Beställ
Känt för att ha bra support  19 SEK Beställ
templ-io logo webbhotell wordpress Ett nytt WordPress-dedikerat webbhotell  290 SEK Beställ

Priserna i tabellen är pris per månad. Flera webbhotell har ibland kampanjer med lägre priser första månaderna eller första året.

Webbhotell i olika prisklasser

Som du ser finns webbhotellen i olika prisklasser, och ofta får man vad man betalar för. Det finns även ännu billigare internationella webbhotell, men min erfarenhet av de som är billigare än de här är att de blir väldigt långsamma och har dålig support.

Billigare med flera webbsajter på samma webbhotell

Ifall du har flera webbsajter så blir priset per sajt rätt låg oberoende av vilket webbhotell du väljer, eftersom du inte behöver betala mer fast du sätter dit en webbsajt till på samma webbhotellskonto. Det enda du behöver betala för är flera domäner.

Pris på webbhotell för WordPress

Webbhotellen i tabellen avser sådana där det är möjligt att installera WordPress. Oftast betyder det att en databas ingår i priset, det brukar räcka för att köra WordPress. De har även One-Click-Install av WordPress. Är du specifikt intresserad av just webbhotell för WordPress så har jag även publicerat en guide för det: WordPress webbhotell.

Backups ingår i priset på webbhotell

Oftast ingår veckovisa eller dagliga backups i priset, vilket gör att du kan få tillbaka den förra versionen av sajten ifall du råkar förstöra någonting eller om webbsidan blivit hackad.

Epostlådor ingår i priset

Epostadresser och epostlådor ingår i priset hos webbhotellen i listan. Ofta kan även webbhotellen hjälpa att sätta upp G-suite eller Microsoft 365 också ifall du hellre använder Gmail eller Outlook för att läsa och skriva mailen som hör till den domän och webbsida som du har hos webbhotellet.

Jonathan Björkskog internetmarknadsföring


Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher