Guldläge på nätet – Bok om sökmotoroptimering

Uppdatering! Min recension av boken Guldläge på nätet hittas nu här!

guldläge_på_nätet-sökmotoroptimering-för-allaDen 7’e januari kommer boken Guldläge på nätet att ges ut. Guldläge på nätet handlar om sökmotoroptimering, och varför du alltid har ett guldläge om du kan det. Författarna till boken är två välkända profiler inom sökmotoroptimering i Sverige och världen, nämligen Magnus Bråth och Michael Wahlgren.

Boken om sökmotoroptimering

Boken handlar om sökmotoroptimeringens olika faser

  1. Sökordsanalys och andra analyser du bör göra.
  2. OnPage tekniker och hur du skall bygga din sida och skriva innehåll.
  3. Länkbygge. För Google så är inlänkar till en sida den största faktorn som påverkar rankingen. I boken tas upp hur du skall planera ditt länkbygge och hur du praktiskt bygger länkar till din sida.

Boken tar också upp sökmotoroptimering som bransch, varför det fungerar för multinationella spelbolag, men också för den lokala cykelaffären på din gata.

Läsare av boken Guldläge på nätet

Behöver jag då kunna en massa teknik, vara copywriter, kodare eller datanörd för att ha nytta av boken? Nej, det räcker med att du har en vilja av att hamna på toppen i Googles sökresultat. Du kommer att lära dig hur du för en lång tid framöver kan jobba på att hela tiden förbättra din sidas positioner, och din egen kunskap. Så boken passar till alla som håller till på internet.

Författarna till boken om sökmotoroptimering

magnus bråth Författare till guldläge på nätet - boken om sökmotoroptimering

Magnus Bråth

Magnus är en av de mest kända profilerna inom svensk sökmotoroptimering, och har jobbat med SEO på Costa Rica, Malta, och nu hemma i Örnsköldsvik i Sverige. Han har i många år skrivit på bloggen Sökmotorkonsult.se som länge legat högt i Googles sökresultat när man söker på just ”sökmotoroptimering”. Han skriver nu även blogg under sitt nya företags sida, Brath.se, som den även klättrat snabbt i sökresultaten för Sökmotoroptimering. Han håller även på att ta positioner i resultaten på ordet ”SEO” på engelska, med sidan sunsetSEO.com, ett mycket svårare sökord.

 

 

 

Michael Wahlgren - Författare till guldläge på nätet - boken om sökmotoroptimering

Michael Wahlgren

Michael Wahlgren driver sökmotoroptimeringsbyrån Pineberry, där även Magnus tidigare jobbade. Pineberry är en av de mer ansedda byråerna i Sverige, och hjälper både större och mindre företag att synas i sökresultaten. Michael skriver rätt ofta om sökmotoroptimering på bloggen Sökmotorkonsult.se

 

 

 

 

Var hittar jag då boken Guldläge på nätet?

Boken ”Guldläge på nätet : sökmotoroptimering för alla” kan köpas i följande affärer från och med den 7’e Januari 2014:

Adlibris – 201 kronor

CDON – 209 kronor

Jonathan Björkskog internetmarknadsföring


Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher