VPN

VPN betyder ”Virtual Personal Network”, vilket kanske inte säger dig så mycket. En enklare förklaring är att VPN skapar en slags säker tunnel eller anslutning mellan två platser, till exempel din dator och en tjänst som du vill använda.

Två vanliga användningsområden för VPN

  1. VPN kan användas för att ”låtsas” vara någon annanstans, för att kunna ta del av tjänster som bara fungerar i ett visst land.
  2. VPN används av företag för att anställda som sitter på andra ställen, till exempel i hemmakontor, skall kunna använda företagets tjänster som om dom satt i företagets kontor. Dvs det skapas en tunnel till företagets nät från hemmakontorets nät, och det som den anställda sen gör hemifrån funkar och ser ut utåt sett som om den satt på kontoret.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher