Top 10 mest trafikdrivande inlägg 2014

Top 10 mest trafikdrivande inlägg 2014

29.12.2014

Många har redan summerat SEO-året 2014 så det skall jag inte göra. Däremot så skall jag plocka fram de texter som under året fått mest trafik. Vi kanske hittar något mönster i vad som gett trafik och inte? 

Sökmotoroptimeringsåret 2014

Först, vill du läsa inläggen som summerar sökmotoroptimering 2014 och siar om 2015 så hänvisar jag till Simon, AndersIvar, Sökmotorkonsult och Arif Kurbanov som alla summerat bra.

Top 10 texter med mest trafik under 2014

Jag fokuserar på de texter jag själv skrivit, som inte finns på kundsidor (av sekretesskäl). Trafiken kommer på alla endast från Google och Facebook, inte via några annonser.

  1. Aprilskämtet om Putins sommarstuga i den Finlandssvenska skärgården. (Dagenstidning). Det skämtsamma inlägget som fick över tusen gillningar och delningar på Facebook under första april. Det samlade på sig sammanlagt 8898 sidvisningar.
  2. Texas Hold’Em Cheat sheet Infographic (PkrFTW). Ett inlägg jag inte ens mindes att jag hade gjort, på en sida som jag inte uppdaterat på hela året (den låg faktiskt nere flera månader också och, ingen snappade den trots dess ämne, svagt). Men med över 6000 sidvisningar på ett enda inlägg så borde man kanske göra något av sidan ändå? Eller vill någon köpa den?
  3. Vem bestämmer egentligen i Jakobstad? (Dagenstidning). Mer kul läsning med lokal anknytning, som fokuserade på den eviga debatten om köpcentrets vara eller icke vara i Jakobstad.
  4. Kitesurf in Tarifa – Book a perfect trip to the wind (Kitesurfersblog). En guide / reseskildring för alla som vill kitesurfa i Tarifa.
  5. Min jämförelse av svenska webbhotell för WordPress (JonathanBjorkskog.se). En liten listning av de webbhotell jag har bekantat mig med.
  6. How to make ”This is what my friends thinks I do” -pictures. (JonathanBjorkskog.com). En gammal post från tiden då alla gjorde ”This is what your friends think that you do”-bilder.
  7. Köpcentret för högt – Museiverket fick svindel (DagensTidning). En humoristisk bild över beslutshierarkin i Jakobstad. Kul och aktuellt då det skrevs.
  8. Skall vi argt diskutera Larsmos nej till jämställdhetsdeklarationen? (Dagenstidning). Mitt inlägg med flest besökare per bokstav. Inlägget består av hela tre bokstäver.
  9. Så fick jag 800 besökare till ett blogginlägg på tre bokstäver (JonathanBjorkskog.se). Inlägget som förklarar hur man kunde få 800 besökare till ett inlägg med tre bokstäver..
  10. Har Friendsandbrgrs Finlands bästa hamburgare? (Dagenstidning). En recension av nya hamburgerstället i Jakobstad.

Det är alltid bra att titta tillbaka för att se vad som fungerat eller ej. Det som fungerat för att få Facebooktrafik är humoristiska aktuella inlägg som riktar sig till en bred grupp. Det som fungerat för att få mer långsiktig trafik är beskrivande sökmotoroptimerade inlägg som löser problem åt sökaren. Jag kan direkt säga att inkomstmässigt så slår alternativ 2 (sökmotortrafik) alternativ ett (facebooktrafik) med hästlängder. De som är kan internetmarknadsföring ser säkert ganska snabbt vilket eller vilka inlägg i listan som kan ha gett inkomst, och vilka som bara gett trafik.

Hoppas ni fick ut något av listan, vilka av era inlägg har varit mest populära i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *