Nytt Bootstrap WordPress template

Nytt Bootstrap WordPress template

30.12.2014

I år har jag varit i kontakt med Bootstrap en hel del både på kundsidor övriga sidor, vi lanserar snart en större Drupal-sida som delvist är byggd med Bootstrap, och några WordPress sidor skapades även i Bootstrap under hösten (Bl.a Cleverheating & CityCarWash). Jag gillar att responsiviteten kommer ”på köpet” och att det finns en hel del saker som har med kolumner och sånt att göra som man kan använda utan att behöva kunna koda, så jag bestämde mig även för att äntligen göra ett bas-template som jag sen kan använda på en massa sidor i framtiden. Detta gjordes med Bootstrap, och det kan du läsa lite om här!

Denna höst har jag standardiserat en del av mina WordPress installationer och skaffat fram ett nytt template som kan ta hand om det mesta på sidorna. Templatet är gjort från grunden i Bootstrap, vilket betyder att det fungerar utmärkt i mobiler. Samtidigt så är det även sökmotoranpassat och gjort så att det fungerar med Woocommerce.

Strap them boots on 2.o-templatet

 • Snabbfakta om WordPress temat:
 • Responsivt, mobile first, gjort i senaste versionen av Bootstrap. 12 kolumner, varav mestadels 1,2,3 eller 4 används.
 • Innehåller Font Awesome ikoner som kan användas var som helst i widgets, inlägg eller templatet.
 • 16 widgetområden (3 höger sidospalter, shop vänster sidspalt, footewidgets, shop footer widgets samt 9 widgetområden för annonser mellan inlägg).
 • Valfri sliderfunktion i framsidans header.
 • Ett par olika page temlates (full width, med eller utan header, etc)
 • Snabblänk-funktion med valfria inlägg som syns högst uppe hela tiden (bra för clickthroughrate i mobilen)
 • Woocommerce-anpassat.
 • Kategorisidor med kategoritext och bannerbild (Med tillägget taxonomy images)
 • och en hel del mer.

Det som skall göras ännu är lite rensning i koden och en theme-options sida för att ändra färgskalor mm. Sedan kommer jag att sätta ut templatet för nerladdning.

Vill ni bekanta er med templatet redan nu så kan ni kolla in det bland annat på den här sidan som ni läser nu. Övriga sidor där det används i olika stilar är bland annat dessa:

Vill ni ha ett eget exemplar av temat att testa innan jag sätter ut det till nerladdning (eller köp) så skicka gärna ett mail till jonathan.bjorkskog@gmail.com.

 

En reaktion på ”Nytt Bootstrap WordPress template

 1. Marcus skriver:

  Hallå Jonathan!
  Har du kodat detta WordPress-tema helt från egna händer bara att du använt bootstrap som framework? Grymt!

  Jag har själv gjort likadant på en sida som heter http://SparaCash.se
  Sidan kommer handla om sparande i exempelvis aktier och fonder.
  Den är dock under maintenance just nu men jag släpper den snart i veckan eller helgen 🙂

  Skulle vara kul att se hur du kodat temat, jag är intresserad av att lära mig mer hur man kodar med teman. Jag kommer sakna lite funktioner på min sida till en början som jag förhoppningsvis kan implementera i framtiden.

  Hittade din blogg via en google-sökning på Ukko nämligen.
  Sjyst blogg, keep it up!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *