Vad kan man göra med IFTTT (IF This Then That)?

Vad kan man göra med IFTTT (IF This Then That)?

23.09.2012

Har ni kollat in tjänsten IFTTT (IF This Then That)? IFTTT är en webbtjänst som du kan använda för att automatisera olika saker på internet och i sociala medier, helt utan att behöva kunna koda. Jag har hittat ett par nästan vettiga grejer att använda IFTTT till, och skall här presentera några. 

Hur använder man IFTTT?

IFTTT går ut på att man klickar på en ”kanal”, t.ex Facebook. Sen väljer du vad på kanalen som skall utlösa IFTTT. Det kan t.ex vara att du laddar upp en bild på Facebook. Sen väljer du en kanal till, som skall uppdateras när första kanalen utlösts. T.ex Twitter, du kan då välja att samma bild skall postas där. Allt sker via ett användargränssnitt, så du behöver inte koda någonting, bara klicka dig vidare, och godkänna att IFTTT får tillgång till dina olika kanaler.

Exempel på användbara receipes i IFTTT

Här följer nu några ”receipes” som jag gjort på IFTTT, som du enkelt kan kopiera om du vill!

 • Spara instagram bilder i dropbox med IFTTT. Denna gillar jag skarpt! Jag ställde in IFTTT att automatiskt spara varenda foto jag tar med Instagram i en mapp på min dropbox. Det gör att jag automatiskt får alla bilder jag nånsin fotar med Instagram rakt till en mapp på min dator. Här är receptet!
 • Autoblogga på Tumblr med Instagrambilder. Detta var mer som ett test för att se om det funkar, och jo, det gjorde det. Jag ställde in IFTTT så att den skall autoposta varenda bild jag tar med Instagram i ett nytt blogginlägg på Tunblr. Och inte nog med det, jag ställde också in den att autoposta varje bild jag gillar på Instagram till en ny bloggpost på Tumblr. Här är min autoblogg InstagramIndexed. Det här är en kombination av två recept, här är IFTTT receptet som postar när man gillar bilder och här är receptet som postar när man fotar bilder.
  Med IFTTT kan man göra så att en gillad bild på instagram postas till tumblr
 • Autoposta Facebook statusupdateringar på Twitter. Sånt här skall ni vara försiktiga med, men eftersom jag postar statusuppdateringar så sällan på Facebook så tycker jag att de gott kan få dyka upp på Twitter också. Andra vägen skulle jag nog inte göra det, för då skulle min Facebook feed bli totalfylld med mindre intressanta tweets. Här är det receptet.
 • Uppdatera profilbilden på Twitter om man uppdaterar profilbilden på Facebook. Det är bra att ha samma profil över hela internet så att folk känner igen en. Det fixar du lätt med IFTTT, koppla på ett recept som uppdaterar din profilbild i andra sociala medier alltid då du byter profilbild på Facebook. Jag använder ett recept som automatiskt uppdaterar Twitterbilden varje gång jag uppdaterar Facebook profilbilden. Här är receptet.
 • Andra recept jag testat att göra är att autoposta grejer på olika sociala medier varje gång någon uppdaterat en blogg, recept som skickar mail åt mig när något särskilt händer på internet, recept som autosparar grejer i Google Docs varje gång något särskilt händer på internet och så vidare.

Har du gjort IFTTT recept? Vad har du gjort i så fall? Det skulle vara intressant att höra, kommentera gärna och berätta hur du använt IFTTT!

2 reaktioner på ”Vad kan man göra med IFTTT (IF This Then That)?

 1. Siv-Britt Hoglund skriver:

  Vet inte hur jag ska lägga in koden i min blogg

  1. Hej! Vilken kod menar du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *