Sajten HotellFinland säljes

Sajten HotellFinland säljes

19.09.2016

Eftersom jag behöver tid och fokus till annat så har jag öppnat för möjligheten att sälja ett par av mina sajter. Först ut är HotellFinland.fi. Uppdatering: Sajten är nu såld och jag önskar nya ägaren stor framgång med hotellbokningarna! Jag har även flera sajter till salu, så ta kontakt om du är intresserad.

Info om HotellFinland.fi

Syfte: Sajten förmedlar hotellbokningar i Finland på svenska, främst till Booking.com. Främst genom att människor hittar sajten i Google och söker hotell, och skickas sedan vidare till booking.com där de kan slutföra bokningen. Som tack för detta får man 25-40% av den provision som booking.com får av hotellet.

Synlighet: Sajten har 70-300 besökare per dag, beroende på säsong. Så gott som alla kommer från Google sök. Sajten ligger högt på en del sökningar, bland annat ”Hotell Finland” och ”Hotell Jakobstad”, och ligger även rätt bra till på en del sökningar på större städer, som ”Hotell Helsingfors”. Med rätt innehåll så kan sajten nå top 10 på alla ”hotell + stad” -sökningar för varje finsk stad. Sajten rankar även bra för en del sökningar med stor sökvolym, som t.ex ”mumindalen” eller ”Sevärdheter i Helsingfors”.

Exempelrankings i google.se

Exempelrankings i google.se

Teknik och innehåll: HotellFinland är en WordPress sajt med custom post type för hotell och custom taxonomi för städer (kolla t.ex sidan med hotell i Åbo). Stad-sidorna listar hotell och blogginlägg för just den staden, samt på vissa städer även lite unikt innehåll som skall hjälpa de som reser till staden. Det finns ett par tusen hotell på sajten, ett par hundra städer, och ca 50 blogginlägg. Sajten länkar sökboxar och bokningsknappar rakt till Booking.com, taggade med affiliate-ID, och uppföljning och utbetalningar sköts automatiskt av Booking.com varje månad. På content-sidorna finns även Google adsense-annonser.

Ekonomi: Sajten tjänar pengar genom att slussa trafik till booking.com och få provision på denna. En liten inkomst fås även från Google Adsense annonser. Sajten genererar mest inkomst under sommarmånaderna. Vid intresse för köp så berättar jag så klart mer om vilka summor det handlar om. Inkomsten är helt passiv och kräver ingen fakturering eller egen rapportering, utan booking.com gör självfakturor som de betalar månatligen.

Vem borde köpa hotellfinland.fi sajten?

  • Affiliates inom resebranschen som vill bredda sitt innehav.
  • Någon hotellkedja som vill åt sidans Google-rankings.
  • Någon med liknande sajter i andra länder som vill erbjuda samma tjänster i Finland.
  • Någon i turismbranschen som enkelt vill öka sitt besökarantal (tänk visitfinland eller liknande)
  • Något Finlandssvenskt mediehus som vill utöka sätten att få inkomst på. Med länk-kärlek från större sajter skulle rankings och inkomster gå att öka rätt bra.
  • Du?

I köpet ingår sajten hotellfinland.fi och allt dess innehåll och därmed också trafiken och Googlerankings. Domänerna hotellfinland.com och hotellfinland.nu samt Facebooksidan och en liten epostlista följer även med.

Du kan få mer info genom att maila jonathan.bjorkskog[a]gmail.com. Du kan också ge bud via mail (Bud från några tusen euro är uppåt intressanta).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *