Jag kommer att jobba med SEO från Filippinerna för en tid

Jag kommer att jobba med SEO från Filippinerna för en tid

02.01.2013

Nu när det bara är några timmar kvar till avfärd så kan jag säkert avslöja vinterns planer. Jag kommer nämligen att sticka ner till Filippinerna en stund för att stressa ner och kitesurfa, men kommer även att fortsätta jobba, på distans.

Jobba på distans, en dröm i uppfyllelse eller helt omöjligt?

Jag har inte tidigare jobbat någon längre tid på distans, utan max ett par dagar per gång, och då har jag tyckt att det gått bra. Det man tappar i daglig kontakt med arbetskompisar och rutiner så vinner man i koncentration och motivation. Så jag tror i alla fall att det kommer att gå helt utmärkt. Jag har dock dragit ner på arbetstiden en aning inför vinterns resa. Jag kommer dessutom att fokusera mest på arbetsuppgifter som går att göra på distans, och inte behöver ständig kontakt med arbetskamrater. Mestadels blir det SEO-jobb, både onpage och offpage, och en del uppgörande av strategier och planer, men även jobb med lite mediesiter och -tjänster i WordPress.

Har någon av er läsare jobbat på distans från en ort längre bort? Hur har det gått?

Vad annat kommer att hända på Filippinerna?

Att spendera en vinter utomlands är något som jag och min fru länge har planerat och tänkt genomföra, och nu blev det dags. Orsaken till att det blev just Filippinerna är att det där finns utomordentliga möjligheter till kitesurfing, prisnivån är ganska låg, och där finns bra internet.

Vill ni följa med vår resa så går det knappast så lätt här på denna blogg, jag kommer inte att skriva så mycket om resan här på grund av att ämnet ”resa” inte är särskilt relevant för den här sidan. Däremot så kommer ni att kunna följa med resan här:

Har någon en svensk resesite där reportage om Filippinerna eller Bali skulle passa så kanske jag eller Lina också kan ställa upp med ett par artiklar, bara att höra av er!

Tack så mycket till alla på Genero för att det blev möjligt för mig att åka, och hoppas ni har lika roligt som vanligt på kontoret i några månader utan mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *