Jobba på kontor

Jobba på kontor

02.03.2012

Jag har jobbat på kontor de senaste 5 åren, innan det jobbade jag med logistik, bilaffär och i fabriksmiljö. Jag gillar nog mer att jobba på kontor än att slita på golvet måste jag säga, men allt har sina fördelar och nackdelar. 

Fördelar med att jobba på kontor

Den största fördelen med att jobba på kontor är friheten från fysiska påfrestningar, och de lite friare arbetstiderna som man kan ha i och med kontorsjobb.

Nackdelar med att jobba på kontor

Den mentala stressen som hela tiden hänger över en, man måste försöka producera det man tänkt hinna med, men ändå försöka komma med kreativa idéer som skall kunna lösa problem. Fast det är ändå lugnare än att försöka hänga med i stressen på börsen, t.ex.

En irriterande grej som finns på alla kontor är printern. Dessa illvilliga påfund som spottar ut papper, och alltid har tomma bläckpatroner. Man kan förstås beställa nya billiga bläckpatroner på nätet, med de små irriterande plastbitarna måste ju ändå installeras i printern också. Printern är nog den grejen av alla kontorsmaterial som jag gillar minst av allt. Kanske mest för att jag inte gillar papper över huvudtaget, jag tycker att det mesta skall gå att göra online, utan print. En annan irriterande grej är alla uppdateringar. Alla datorer och program skall uppdateras hela tiden känns det som. Oberoende om man kör Mac eller Windows, allt skall tydligen uppdateras hela tiden. Skulle man bara ha sin egen dator att hålla ordning på så skulle det vara lugnt, men på ett helt kontor finns det många datorer som skall uppdateras. Som tur är så finns det andra som är bättre på det, som kan sköta de grejerna.

Oj! Nu blev listan på negativa åsikterna om att jobba på kontor mycket längre än de positiva. Det betyder inte att jag inte gillar att jobba på kontor, det gör jag, men kanske man bara är bättre på att  klaga än att hitta positiva saker att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *