DR (Domain Rating)

Domain Rating eller DR är verktyget Ahrefs’s sätt att mäta och visa ett domäns auktoritet eller styrka, på ett sätt som försöker imitera Googles PageRank formel.

Din sajt får Domain Rating poäng om den får länkar från andra sajter med Domain Rating, som i sin tur fått det från andra sajter med Domain Rating. Går man tillräckligt lång tillbaka i kedjan så finns det sannolikt ett antal hemliga väldigt pålitliga “Seed Sites” som har ett, antagligen manuellt satt, grund -Domain Rating.

Alla länkar ger inte Domain Rating, får du länkar från sajter som är nya eller som av någon orsak inte har någon kraft själva så får du så klart heller inget med via länken heller.

Domain Rating skalan går från 0 till 100, och när man pratar om DR så handlar det om sajten/domänen i stort. När man pratar om enskilda sidors kraft i Aherfs-världen så heter det URL Rating (UR) istället.

Majestic har en motsvarande mätare som Domain Rating som kallas Trust Flow (TF), den kan dock appliceras på undersidor också och inte bara på domänet.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher