Trust Flow (TF)

TrustFlow eller TF är verktyget Majestic’s sätt att mäta och visa en sajts auktoritet, på ett sätt som försöker imitera Googles PageRank formel.

Din sajt får Trust Flow poäng om den får länkar från andra sajter med Trust Flow, som i sin tur fått det från andra sajter med Trust Flow. Går man tillräckligt lång tillbaka i kedjan så finns det ett antal hemliga väldigt pålitliga ”Seed Sites” som har ett, antagligen manuellt satt, grund-trust-flow.

Varje länk på en webbsida som har TF ger vidare en del av sin TF till den sida som länkas. Ju längre från dessa Seed sites man hamnar i länk-kedjan, desto lägre TrustFlow får man.

Alla länkar ger inte Trust Tlow, får du länkar från sajter som är nya eller som av någon orsak inte har någon trustflow själv så får du så klart heller inget med via länken heller.

Trust Flow skalan går från 0 till 100.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher