Breadcrumbs

Breadcrumbs eller brödsmulor på svenska, kan även benämnas synlig sökväg eller liknande: Detta är den lilla raden, ofta högst uppe på en sida, som visar var man är. Breadcrumbs är en del av sajten och skall inte förväxlas med url-fältet.

Exempel på Breadcrumbs: Så här ser breadcrumbs ut på denna sajt vid skrivande av denna förklaring:

Exempel på breadcrumbs från ordlisteordet ”SEO title”.

I bilden ser du orden Hem >> Sökmotoroptimering Ordlista >> SEO Title.

Detta är den sidans breadcrumbs, och visar tydligt att man är på sidan som handlar om SEO-title, som är en del av ”Sökmotoroptimering Ordlista” helheten, vilket är en del av webbsidan vi nu är på.

”Hem”, eller det första steget i Breadcrumbs brukar oftast ta en till framsidan.

Breadcrumbs finns inte på alla webbsidor, men är ett effektivt hjälpmedel för intern länkning och skapande av content-hubbar, samt för att enklare visa åt besökare och sökmotorer var man just nu befinner sig, och till vilken helhet just det man då läser hör.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher