En länk mot barnsexhandel – sökmotoroptimering för en bättre värld

En länk mot barnsexhandel – sökmotoroptimering för en bättre värld

16.09.2013

På uppmaning av branschkollegan Jesper Åström så skall jag länka till en sida som motarbetar barnsexhandel. Varför det undrar ni? Jo, för att varje länk till en ”bra” sida hjälper den uppåt i sökresultaten, och kommer den till sida ett på Google, så betyder det att den får mycket mer mer synlighet, och sidor som uppmanar till bra saker bör få mycket synlighet.

På första sidan i Google ryms dessutom bara 10 sidor, så ifall den upplänkade bra sidan dessutom skuffar bort en dålig sida så är det ju mycket bra för mänskligheten, internet, Google, och barnen.

Trailer för filmen ”När ingen ser”

 

Här är sidan, du bör kolla den: När ingen ser, en dokumentär för att stoppa barnsexhandeln.

Hur går detta ihop tänker ni?

För att förstå hur det fungerar bör ni veta hur Google fungerar. Det är mycket komplicerat. Fast det går att förenkla. Så här:

Hur fungerar sökmotorer? Jo så här:

  1. De sidor som är mest relevanta för ett sökord, och har mest länkkraft till sig visas högst upp.
  2. Vet man det så kan man påverka vilka sidor visas högst upp i resultaten.

Har du en blogg? Hjälp till du också!

Då visste ni det. Det gör att vi kan hjälpa goda sidor att visas, och ta över från de hemska, kriminella och helt enkelt dåliga sidorna. Så därför, har du en blogg, hjälp gärna till att skuffa upp denna sida i resultaten du med! Sidan du skall länka till är alltså http://naringenser.se/

Vill du fördjupa dig i hur Google fungerar, på ett enkelt sätt, så skall du läsa min artikel om just det, Hur Google fungerar, skriven på tidningen Forummag’s hemsida.

En reaktion på ”En länk mot barnsexhandel – sökmotoroptimering för en bättre värld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *