Sökordsplaneraren

Sökordsplaneraren (Google Keyword Planner) är ett verktyg som används inom sökmotoroptimering och Google Ads för att hitta relevanta sökord och fraser att optimera en webbplats för. Verktyget ger användaren möjlighet att söka efter sökord och fraser som är relevanta för deras verksamhet och bransch, samt att se hur ofta dessa sökord och fraser söks efter på sökmotorer som Google.

Sökordsplaneraren ger också förslag på relaterade sökord och fraser som kan vara relevanta att optimera för. Genom att använda sökordsplaneraren kan en webbplats optimeras för de sökord och fraser som är mest relevanta och sökta efter av potentiella besökare, vilket kan öka webbplatsens synlighet och trafik från sökmotorer.

För att kunna använda Google Keyword Planner så måste du ha ett aktivt Google Ads konto.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher