OMTM

OMTM betyder ”One Metric That Matters”.

OMTM, eller ”One Metric That Matters” är en fokuserad mätning av en specifik prestationsindikator (KPI) som används för att bedöma en organisation eller en kampanjs framgång. OMTM är tänkt att fungera som en tydlig målsättning och riktlinje för att hjälpa en organisation att fokusera på det som är viktigast för att nå sina mål.

OMTM kan vara olika saker för olika organisationer och kampanjer, och kan till exempel handla om försäljning, leads, användarvärde eller annat. Det är viktigt att välja en OMTM som är relevant och meningsfull för den specifika organisationen och att mäta och följa upp den regelbundet för att säkerställa att man når sina mål.

Genom att fokusera på en OMTM kan organisationen undvika att sprida sig för brett och kan istället rikta in sig på det som är mest avgörande för att nå sina mål.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher