CPM

CPM (Cost-Per-Thousand) är en annonsprissättningsmodell där annonsören betalar för varje tusen visningar (impressions) av annonsen. CPM används ofta för displayannonsering, där annonsen visas som en banner eller annan form av grafisk annons på en webbplats.

CPM kan vara ett bra alternativ för företag som vill öka sin synlighet och nå en stor publik, men som inte nödvändigtvis är intresserade av att få användare att klicka på annonsen. Annonsören betalar en fast summa för varje tusen visningar av annonsen, oavsett om användaren faktiskt klickar på den eller inte.

Det är viktigt att överväga CPM-kostnaden och hur många visningar annonsen får för att säkerställa att annonseringen är lönsam för företaget. Annonsören kan också använda andra mått som CTR (klickfrekvens) och CPA (kostnad per förvärv) för att mäta annonsernas effektivitet.

Ibland, i t.ex FAcebook annonsering så betalar man enligt en CPM modell även om man optimerar för något annat, som t.ex konverteringar, transaktioner, ROAS eller klick

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher