Flytta WordPress-sidor till Oderland med deras nya verktyg

Flytta WordPress-sidor till Oderland med deras nya verktyg

08.11.2013

Jag har testat att flytta  en del WordPress-sidor till Oderland med deras nya verktyg för WordPress-flytt, och tänkte berätta lite om hur det fungerat. Först lite bakgrund:

I April fick jag nog av mitt amerikanska webbhotell för att nertiden var för hög, servern var för långsam och supporten för trög. Det amerikanska var dock billiga, hade WordPress på OneClickInstall, och tillät mig att ha många domäner och webbsidor kopplade till servern. Så jag började leta svenska webbhotell som klarar allt detta och är bra för WordPress. Jag valde mellan Binero, Loopia, Citynetwork och Oderland, och valet föll på Oderland. Läs här varför: Bra svenska webbhotell for WordPress.

Sen kom vi till det lilla smidiga problemet med att börja flytta närmare hundra sidor till Oderland. Först gjorde jag det manuellt med några sidor genom att ladda ner alla filer med FTP, ladda ner databasen med phpMyAdmin, och sen ladda upp allt igen på Oderland. Det gick bra, men tog rätt lång tid per sida.

Oderlands flyttverktyget för WordPress

Precis i lagom tid så lanserade Oderland ett nytt verktyg för att flytta WordPress-sidor, så jag bestämde mig för att testa det.

oderland-wordpress-flytt

Det går till så här:

  1. Först “skapar” du domänen i Oderlands Cpanel.
  2. Sen kör du flyttverktyget på Oderland.se > Flytta WordPress. Där skall du fylla i FTP-uppgifter till ditt gamla webbhotell och domännamnet.
  3. Sen loggar du in till platsen där du har domänen (ditt gamla webbhotell eller din domänhost), och ändrar DNS’arna till Oderlands namnservrar. (dns1.oderland.com, dns2.oderland.com, dns3.oderland.com)
  4. När namnserverbytet slagit igenom så är sidan flyttad. Inte värre än så.

Vad var min åsikt om flytten och flyttverktyget?

När jag väl fick det att fungera så gick det smidigt. Det de kunnat kommunicera tydligare på webbsidan är att man först måste skapa domänen i cpanelen och att man måste byta namnservrarna efteråt. Det är ju ganska självklara saker för oss “vana” nördar, men det behöver inte vara självklart för alla. Därför skrev jag också ihop detta inlägg. För övrigt så har jag varit nöjd, servern är snabb och sidorna fungerar.

Mer läsning:

Oderlands egna text om flytten: http://www.oderland.se/blogg/sveriges-basta-flytt-av-wordpress/

Mina tips på 4 bra webbhotell för WordPress: https://jonathanbjorkskog.se/bra-svenska-webbhotell-for-wordpress-jamfor/

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jonathan Björkskog internetmarknadsföring


Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher

Rekommenderade webbhotell för WordPress

wordPress Webbhotell Vill du ha tips och hjälp med att välja webbhotell för WordPress? Klicka här för att få hjälp med att välja! Rekommenderade webbhotell för WordPress - Jämför!, eller om du är intresserad av kostnad: Webbhotell pris