Rykteshantering på nätet

Rykteshantering på nätet är en strategi inom sökmotoroptimering som syftar till att hantera och kontrollera rykten och negativ information om ett företag eller en individ på internet. Det handlar om att aktivt övervaka och hantera information som sprids på sociala medier, forum och andra webbplatser för att minimera skada på företagets eller individens rykte och varumärke.

Det kan innebära att skapa positivt innehåll, svara på negativa kommentarer och recensioner, och samarbeta med influencer och andra aktörer för att sprida positiv information. Rykteshantering på nätet är en viktig del av sökmotoroptimering eftersom negativ information på internet kan påverka sökresultaten och därmed företagets eller individens synlighet och trovärdighet online.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher