Hosting

Hosting på svenska: Betyder att vara värd för någonting, att arrangera, anordna eller hysa något. I de flesta sammanhang så avser man att man ”hyser” en webbsida på en server, som en tjänst, och då pratar man om web hosting eller webbhotell.

Hosting kommer från engelskans host, dvs ”värd”.

Web hosting innebär att ett företag har din webbsida på sin server så att du inte behöver ha några fysiska servrar i ditt kontor eller affärslokal för att driva en webbsida eller webbutik. De allra flesta webbsidorna ligger hos en hosting-leverantör, och det finns väldigt många sådana att välja på om du vill starta en webbsida idag.

En lista på bra leverantörer i Sverige finns här: Bra svenska webbhotell för WordPress.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher