Google Schema

Oftast menar man Schema.org markup med termen ”Google Schema”, men eftersom ni letar info om ”Google Schema” så förklarar vi från den utgångspunkten:

Google schema är en strukturerad dataformat som används för att förbättra sökmotoroptimering (SEO) genom att ge sökmotorer mer information om innehållet på en webbsida. Genom att använda Google schema kan webbplatsägare markera specifika delar av sin webbsida, såsom produktinformation, recensioner eller evenemang, och ge sökmotorer mer detaljerad information om vad som finns på sidan. Detta gör det lättare för sökmotorer att indexera och visa relevant innehåll för användare som söker efter specifika ämnen. Genom att använda Google schema kan webbplatsägare förbättra sin synlighet i sökresultaten och öka trafiken till sin webbplats.

Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en byrå fokuserad på tillväxtmarknadsföring i Finland, Sverige och globalt. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress, seglar eller kitesurfar. Välkommen!
sökmotoroptimering ordlista

Nyhet: Jag förklarar svåra begrepp inom webb och marknadsföring. Först ut är SEO-ordlistan!

wincher