Driva trafik Offline från Facebook, och samtidigt få hundratals inlänkar? [Video]

Driva trafik Offline från Facebook, och samtidigt få hundratals inlänkar? [Video]

11.12.2013

Jag brukar jobba med att driva trafik till webbsidor, främst från Google och Facebook. Jag har ibland fått frågan om vi på Genero vet hur man kan driva trafik också offline, dvs till riktiga offline-butiker. Det är lite knepigare, men det går. Här är ett exempel.

Case MUSH Vaisto launch i Sverige och Finland

Den här hösten körde vi en kampanj med MUSH. MUSH skulle lansera sin nya hundmatssortiment ”Vaisto” i både Finland och Sverige samtidigt. Idén var att få människor att testa MUSH BARF hundmaten, och att få dom att hitta maten i sin närmaste återförsäljare för att bli medveten om att de också kan fortsätta köpa maten där efter kampanjen.

Kampanjen kördes på Facebook. Den gick ut på att människor skulle välja sin närmaste återförsäljare på en karta, svara på ett par frågor (kryssrutor) och skriva in sin email. En kupong skickades då automatiskt ut till deras email, och denna kunde de då visa i mobilen eller printa ut och ta med till sin valda återförsäljare, och fick då en gratis måltid hundmat med sig hem.

Men egentligen är det enklast om du kollar videon angående caset:

Det gick rätt hyfsat. Det som inte togs upp i videon särskilt mycket, men som jag som sökmotoroptimerare gillar, var att vi fick ett par hundra bloggare att skriva om kampanjen också. Jag vill inte skriva här hur det gick till, men kontakta mig gärna om ni vill veta hur, eller om ni är intresserade av att testa kampanjer som denna. (jonathan.bjorkskog[a]genero.fi). Vi gillar att försöka använda ”fans” till Facebooksidor också för länkbygge eller innehållsproduktion.

Videon om Caset är producerad tillsammans med mina kompisar på PictureFactory

Dela detta med dina nätverk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jonathan Björkskog internetmarknadsföring


Internetmarknadsföring & SEO

Jag jobbar med SEO och web-tactics på Genero, en digital reklambyrå i Finland. Bloggen handlar mest om internetmarknadsföring, med insikt både från byråvärlden där man jobbar med kunder, men också från jobb med sökmotoroptimering och internetmarknadsföring inom affiliate och direktmarknadsföringsvärlden. När jag inte sökmotoroptimerar så jobbar jag med WordPress eller kitesurfar. Välkommen!

Rekommenderade webbhotell för WordPress

wordPress Webbhotell Vill du ha tips och hjälp med att välja webbhotell för WordPress? Klicka här för att få hjälp med att välja! Rekommenderade webbhotell för WordPress - Jämför!